2007 Nicolas-Francois Billecart

Billecart-Salmon, Champagne, Frankreich

James Suckling 98 / 100

This is a laser guided Champagne with fabulous energy and intensity with a tight palate, racy acidity and super fine phenolics. It goes on and on. Fine bubbles. Light pine and praline character. One for the cellar. 60 % Pinot Noir and 40 % Chardonnay. Disgorged 19 July 2020. Wonderful now, but needs time to come together. Better from 2024 onwards.
    Jahrgang 2007
    Weinsorte Champagner
    Rebsorte Chardonnay, Pinot Noir
    Alkoholgehalt 12,5% vol
    Geschmack brut
    Ausbau Flaschengärung
    SKU 02-1489-07
    Weingut / Hersteller Billecart-Salmon
    Weinbauland Frankreich
    Gebiet Champagne
    Trinkreife von 2020
    Trinkreife bis 2040
    Inhalt Liter 0,75
    Vegan produziert laut Weingut Ja
Bewertung Parker

97

Disgorged with six grams per liter dosage, the 2007 Brut Cuvée Nicolas François is showing very nicely, offering up aromas of fresh bread, citrus oil, crisp yellow orchard fruit, white flowers, verbena, macadamia nut and hints of biscuity complexity to come. Full-bodied, chiseled but fleshy, its vinous core of fruit cloaks the vintage's brisk acids to achieve real plenitude in a year that's sometimes rather tautly austere. Long and penetrating and complemented by a pretty pinpoint mousse, this is a real success.
Quelle: https://www.robertparker.com/
Bewertung James Suckling

97

This is a laser-guided Champagne with fabulous energy and intensity with a tight palate, racy acidity and super fine phenolics. It goes on and on. Fine bubbles. Light pine and praline character. One for the cellar. 60% pinot noir and 40% chardonnay. Disgorged 19 July, 2020. Wonderful now, but needs time to come together. Better from 2024 onwards.
Quelle: https://www.jamessuckling.com/
Bewertung Falstaff

98

Helles Goldgelb, Silberreflexe, zartes, feines Mousseux. Zart nach Orangenzesten, feine gelbe Frucht nach Apfel und Mango, ein Hauch von Biskuit und Blu¨tenhonig, ein Hauch von Karamell. Saftig, elegant, weißer Pfirsich, frische Säurestruktur, bleibt sehr gut haften, ein Hauch von Ananas im Ru¨ckgeschmack, mineralisch, zart kalkig, Limetten im Nachhall, mit sehr gutem Reifepotenzial ausgestattet.
Quelle: https://www.falstaff.de/
Bewertung Vinous

97

The 2007 Brut Cuvée Nicolas François Billecart is positively stellar. Elegant, polished and sophisticated, the 2007 dazzles with effusive aromatics and gorgeous balance. It's not an obvious wine, though, but rather a Champagne built for long, patient cellaring. The 2007 is 60% Pinot Noir and 40% Chardonnay taken from Mareuil-sur-Aÿ, Ambonnay, Verzenay and Verzy for the Pinots and Chouilly, Avize, Cramant and Mesnil for the Chardonnays. In other words, as good as it gets for villages. The wine was done mostly in tank with about 15% of the lots vinified in oak. Dosage is 6 grams per liter. (Originally published in May 2021)
Quelle: https://vinous.com/
Champagne Billecart-Salmon

Ein familiengeführtes Champagnerhaus mit 200-jähriger Geschichte

Champagne Billecart-Salmon

Champagne Billecart-Salmon

Adresse des Erzeugers/Abfüllers:
40 rue Carnot
51160 Mareuil-sur-ay, Frankreich

Es ist keineswegs selbstverständlich, dass ein Champagnerhaus über eigene Weinberge verfügt und über 200 Jahre im Familienbesitz geführt wird. Bereits in der siebten Generation leitet heute Mathieu Roland-Billecart das 1818 von Nicolas François Billecart und Elisabeth Salmon gegründete Haus erfolgreich nach dem tradierten Motto „Auf Qualität setzen und nach Exzellenz streben“.

Antoine Roland-Billecart fungiert als stellvertretender Leiter und Exportverantwortlicher. Großvater Jean und Vater François Roland-Billecart haben die Verantwortung an Mathieu übertragen, sind aber noch mit wohlwollender Unterstützung an der Seite. Wesentlich am Erfolg des Champagnerhauses beteiligt sind die langjährig den Stil und Fortschritt mitprägenden Kellermeister François Domi und Florent Nys, sowie der Direktor der Weinberge und Weine Denis Blée samt Team.
Hundert Hektar eigene Weinberge und 300 Hektar Fläche in den Regionen der Montagne de Reims, der Côte des Blancs und dem…

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